Pep Puig. L’atzar com a detonant

(CAT)
Quan Pep Puig va proposar la frase que encapçala aquest text no sabia que va ser precisament l’atzar el que ens va conduir a descobrir la seva feina. A la nostra investigació sobre la vietnamita –un sistema d’impressió utilitzat per a la propaganda antifranquista, durant la dictadura– ens varem trobar amb el seu treball més que interessant, a la frontera entre l’art i l’activisme.

Quan vaig visitar el seu taller vaig quedar fascinat amb algun dels seus projectes, com Cartografies de la Barbarie, un projecte de llibre artístic sobre la Mediterrània, que davant la crua realitat del naufragi de molts immigrants, va acabar ofegat en una banyera plena d’aigua i sal, convertint una peça gràfica ja acabada en pàgines plenes de reguerots de blau, a les quals posteriorment va afegir les lletres NN (No Name, sense nom) les inicials que s’estampen a les borses de cossos anònims que es recuperen dels naufragis.

CdlB_1

Al seu projecte New Limits, juga amb les paraules posant la mirada a les fronteres visibles i invisibles que ens defineixen i ens limiten. A New Passwords, una carpeta amb 6 serigrafies realitzades sobre papers recuperats de l’oblit i estampats amb paraules, frases i símbols enllaçats amb els suports a través dels relats del procés de creació.

New Limits_1 New passwords_1

A la Festa podrem descobrir molt més d’aquest activista de la imatge, que al final del web s’acomiada amb aquestes paraules: Un dia típic d’un explorador d’art és feina, dubtes, idees, lectures, música, exposicions, pensaments, impostos , pinzells, tintes, pantalles, dissenys, factures, errors tipogràfics, crisis, suors, paraules, fred, calor i molt d’amor, com el teu…

New Passwords_2

 

Tingueu en compte que aquesta activitat s’emmarca dins de l’apartat Experiències de la Festa, que aquest any es desenvolupa en format de ruta guiada. Roman atent a la teva pantalla preferida per saber el punt d’inici exacte, o si ja ets a Portbou contacta amb qualsevol membre del col·lectiu.

Experiència
Dissabte 5
A les 11:00

New passwords_4

 

Pep Puig. El azar como detonante

(CAST)
Cuando Pep Puig propuso la frase que encabeza este texto no sabía que fue precisamente el azar el que nos condujo a descubrir su trabajo. En nuestra investigación sobre la vietnamita –un sistema de impresión usado para la propaganda antifranquista, durante la dictadura– nos encontramos con su más que interesante trabajo, en la frontera entre el arte y el activismo.

Cuando visité su taller quede fascinado con alguno de sus proyectos, como Cartografías de la Barbarie, un proyecto de libro artístico sobre el Mediterráneo, que ante la cruda realidad del naufragio de muchos inmigrantes, terminó ahogado en una bañera llena de agua y sal, convirtiendo una pieza gráfica ya terminada en páginas llenas de regueros de azul, a las que posteriormente añadió las letras NN (No Name, sin nombre) las iniciales que se estampan en las bolsas de cuerpos anónimos que se recuperan de los naufragios.

CdlB_2

En su proyecto New Limits, juega con las palabras poniendo la mirada en las fronteras visibles e invisibles que nos definen y nos limitan. En New Passwords, una carpeta con 6 serigrafías realizadas sobre papeles recuperados del olvido y estampados con palabras, frases y símbolos enlazados con los soportes a través de los relatos de su proceso de creación.

New passwords_5 new passwords_6

En la Festa podremos descubrir mucho más de esté activista de la imagen, que al final de su web se despide con estas palabras: Un día típico de un explorador de arte es trabajo, dudas, ideas, lecturas, música, exposiciones, pensamientos, impuestos, pinceles, tintas, pantallas, diseños, facturas, errores tipográficos, crisis, sudores, palabras, frío, calor y mucho amor, como el tuyo…

Pep Puig_espai

Ten en cuenta que esta actividad se enmarca dentro del apartado Experiencias de la Festa, que este año se desarrolla en formato de ruta guiada. Permanece atento a tu pantalla preferida para saber el punto de inicio exacto, o si ya estás en Portbou contacta con cualquier miembro del colectivo.

Experiencia
Sábado 5
A las 11:00

@peppuigmestres