Serigrafia ‘stencil’

(CAT)
La serigrafia és una tècnica d’impressió que consisteix a transferir tinta mitjançant una malla tensada en un marc (pantalla). Mitjançant la insolació d’una emulsió sobre la pantalla a través d’un fotolit en negatiu, els porus es bloquegen a les parts que no han de ser impreses. Les tintes de serigrafia són més opaques que les d’altres sistemes d’impressió i s’usen per aconseguir més opacitat.

La paraula anglesa stencil significa model. Una tècnica molt senzilla que bàsicament consisteix a crear una imatge o forma en negatiu retallant una superfície plana (per exemple, una cartolina) creant així la plantilla.

Durant la Festa i acompanyats per l’Adria i l’Andreu, fundadors de l’Anacrònica, podreu descobrir i practicar aquesta tècnica que suprimeix l’ús del fotolit i permet ser gairebé autosuficient per fer servir una tècnica d’impressió que, pel seu caràcter artesanal, ha estat sempre present com a eina de comunicació al món de l’activisme.

Nosaltres hi posem els experts, el paper, la tinta i la pantalla, només ens faltes tu.

Taller
Dissabte 5 d’octubre
De 16:00 a 18:00
Centre Cívic

Places limitades, previa inscripció
Pots inscriure’t enviant el teu nom, mail i telèfon a jaumepujagut5@gmail.com

 

taller stencil

 

Serigrafia stencil

(CAST)
La serigrafía es una técnica de impresión que consiste en transferir tinta a través de una malla tensada en un marco (pantalla). Mediante la insolación de una emulsión sobre la pantalla a través de un fotolito en negativo, se bloquean los poros en las partes que no deben ser impresas. Las tintas de serigrafia son más opacas que las de otros sistemas de impresión y se usan para conseguir una mayor opacidad.

La palabra inglesa stencil significa plantilla. Una técnica muy sencilla que básicamente consiste en crear una imagen o forma en negativo recortando una superficie plana (por ejemplo, una cartulina) creando así la plantilla.

Durante la Festa y acompañados por Adria i Andreu, fundadores de l’Anacrònica, podrás descubrir y practicar esta técnica que suprime el uso del fotolito y permite ser casi autosuficiente para usar una técnica de impresión que, por su carácter artesanal, ha estado siempre presente como herramienta de comunicación en el mundo del activismo.

Nosotros ponemos los expertos, el papel, la tinta y la pantalla, solo nos faltas tú.

Taller
Sábado 5 de octubre
De 16:00 a 18:00
Centro Cívico

Plazas limitadas, previa inscripción
Puedes inscribirte enviando tu nombre, mail y teléfono a: jaumepujagut5@gmail.com